• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

 

EDICIÓN IMPRESA.

SUSCRÍBETE

Existix una marxa sense encreuaments, sense rotondes, sense vehicles, sense vianants, sense cap tipus d'obstacle on la velocitat és lliure, no hi ha aturades ni reagrupacions, ni tampoc eliminació de participants?

La Volta a Castelló va presentar ahir el seu recorregut i als seus protagonistes, els corredors, en un ambient de colorit ciclista i temperatura estiuenca.

El complexe La Petxina de València va acollir, este dimarts, l'acte de presentació de la temptativa del nou record del món UMCA de 1.000 km en pista coberta per a la categoria màster 50, una proesa que tractarà de consumar, els dies 4 i 5 de juny a el velòdrom Luis Puig, el ciclista valencià d'ultrafons Carles Nebot.

La Diputació de València ha acollit este mateix matí la presentació oficial de la primera edició de la Volta a València-Trofeu Diputació, un esdeveniment que tindrà lloc els dies 28 i 29 de maig a les localitats de la Pobla Llarga i Puçol i que ve a omplir un deute històric de l'esport valencià: l'absència de proves per etapes per al ciclisme femení.

La primera edició de la Volta a València - Trofeu Diputació comptarà amb el suport de Caixa Popular, entitat valenciana que donarà nom al Gran Premi d'esta cursa ciclista que seguix confirmant un important nombre de participants. A falta de 10 dies per a la seua celebració, són molts els equips femenins de tot Espanya -a més de la selecció portuguesa- que ja estan inscrits. És el cas, entre altres, del CC Cervera del Maestre, Uniformes Murcia, Hyundai Koryo Car, E.Leclerc-Fuenlabrada, Cultbikes-Specialized, Club Ciclista Roldán / Llopis- Ciclos Martos, Sopelana-Ugeraga o Asesores de Navarra - Bajo Aragón.

Antonio Angulo (Gomur-Liébana 2017) ha estat el vencedor del Memorial Momparler, setena i antepenúltima prova de la Copa d'Espanya de ciclisme en ruta, a l'imposar-se al sprint d'una trentena de corredors que va decidir la prova, després d'una caiguda en l'últim tram d'empedrat, a poc més de cinc quilòmetres de meta.

La Volta a Castelló sub23 ja té tancades les seues dates per a 2016. La cursa es disputarà els dies 10, 11 i 12 de juny i comptarà amb un doble sector per sumar una contrarellotge per equips a un recorregut exigent, que ja de per si buscarà un terreny més trencat que en l'última edició.

La Volta a València-Trofeu Diputació és una marca més que consolidada en el ciclisme espanyol, ja que durant els últims anys ha estat la denominació oficial de la prova per etapes més prestigiosa del calendari nacional elit i sub-23. No obstant això, l'esmentada competició sempre ha estat una prova limitada a la participació dels homes. Este deute històric amb el ciclisme femení serà saldat al maig de 2016, amb el naixement de la 1a Volta a València-Trofeu Diputació per a dones.

La selecció espanyola de pista realitzarà la propera setmana, del diumenge 17 al divendres 22 d'abril, concretament, una nova concentració. Esta vegada serà al velòdrom Lluís Puig de València, ja que el Palma Arena no es troba disponible en estes dates.

La prova contrarrellotje se celebra a la localitat d'Ibi el divendres 24 de juny i, igual que ocorre en la prova en ruta, hi ha dos recorreguts diferents en funció de la categoria. Els professionals s'enfrontaran a un recorregut exigent de 43 km amb 520m de desnivell acumulat.

Els professionals disputaran la prova en línia a Cocentaina, en un circuit de 32,3 quilòmetres al que hauran de donar sis voltes fins a completar 193,8 quilòmetres. El perfil és un puja i baixa continu, tal com mostra el gràfic adjunt. La major dificultat són tres pujades: una primera d'uns tres quilòmetres només eixir de Cocentaina; l'alt de Benillup, de cinc quilòmetres a meitat de recorregut; i una pujada de 1,2 quilòmetres a dos quilòmetres de la línia d'arribada. Una fita que, a més, pica cap amunt i és sobre rajola (veure la imatge adjunta) i per la qual passaran a les sis voltes.

La Marcha Cicloturista del Mediterráneo va acollir, este diumenge al Perelló, a més de 600 cicloturistes en una jornada propícia per a la pràctica del ciclisme. La quarta edició de la prova organitzada pel Bici Club Picassent amb la col·laboració de l'Ajuntament del Perelló va resultar un èxit de participació. Tant és així que la de 2016 ja és la Marxa amb major participació de les celebrades fins al moment.

La notícia ha està confirmada. Miguel Indurain se sumarà l'1 de maig a la llista dels participants a la marxa La Ribera - Roquette, i participarà en el merescut homenatge que es retrà al valencià Vicente Aparicio. 

Grans figures i joves promeses del ciclisme han canviat l'asfalt per les aules a la presentació oficial de l'Escola Guti Vinalesa - Rubio, un projecte pensat perquè xiquets i adolescents s'introduisquen en el món de la bicicleta a través d'itineraris que integren els valors comuns a l'esport i l'educació. Este compromís amb la formació es consolida en esta nova etapa, en la qual comptarà amb el suport de la firma RUBIO, editora dels reconeguts quaderns d'aprenentatge.

L'Open BTT XC de la Comunitat Valenciana - Trofeu Cult Bikes té doble cita este proper cap de setmana, amb la disputa de la sisena i setena proves puntuables.

El velòdrom municipal Algemesí va acollir, diumenge, la segona mànega puntuable per a la Lliga de Pista de la Comunitat Valenciana. Un total de 77 ciclistes (13 més que en la jornada inaugural) van participar en les diferents proves repartides en categories infantil, cadet, júnior i elit i sub-23.

La localitat valenciana d'Utiel ha acollit, este matí, el 'V Open BTT Sierra de Utiel', la segona prova de l'Open de BTT XC de la Comunitat Valenciana - Trofeu Cult Bikes. Un total de 204 ciclistes han pres part entre totes les categories a la matinal organitzada pel Club Ciclista Utiel.

L'equip ciclista elit-sub 23, ULB Sports- Prored (antic Atika-Safirfruits), es va presentar recentment a la localitat alacantina d'Elx, on es va reunir a la totalitat de la plantilla, inclosa la renovada directiva on seguix al capdavant Juan Carlos Berenguer 'Roski' i en la qual destaca l'exciclista Bernardo Ordiñana com a president de l'entitat i segon director de l'equip.

La Kurtzio Kultur Etxea de Sopelana va acollir ahir la presentació de l'equip femení Lointek, una posada de llarg en la qual l'equip de la SD Ugeraga va comptar amb el suport dels seus patrocinadors i membres destacats de la política basca. En eixa presentació van estar presents les quatre valencianes que esta temporada formaran part de l'equip: Alba Teruel, Cristina Martínez, Teresa Ripoll i Empar Félix.

El velòdrom municipal d'Algemesí, a la comarca de la Ribera Alta, acull este diumenge, 21 de febrer, la segona prova puntuable per a la Lliga de Pista de la Comunitat Valenciana. El Trofeu Lliga Pista CV - Algemesí està organitzat pel CC Algemesí i donarà inici a les nou del matí.

Síguenos en las Redes


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo destacat: Disfruta amb Felipe Orts en el Mundial sub23 de ciclocròs